1. Etusivu
  2. Ulkoasu
  3. Teeman asetukset

Teeman asetukset

Sisällysluettelo

Teeman hallinta löytyy Asetukset-välilehden takaa löytyvästä Teemat-kohdasta.

Sivuston teemassa määritellään sivustolla käytössä olevat värit ja fontit. Sivupalkin oikealla puolella oleva näkymä (sivusto) päivittyy tekemiesi valintojen perusteella.  Käytössä olevaa teemaa voit vaihtaa ylhäällä  teemakuvan päällä olevien nuolien avulla.

Värit

Kussakin teemassa on käytössä neljä ensisijaista väriä, joita voit muokata.

• Pääväriä käytetään mm. painikkeiden oletustyyleissä ja aktiivisen valikkolinkin korostukseen
  • Tummaa väriä käytetään oletuksena sivuston otsikoissa. Sitä voidaan käyttää myös tekstivärinä vaaleilla taustoilla.
  • Vaaleaa väriä voidaan käyttää tummilla taustoilla.
  • Harmaata väriä voidaan hyödyntää esim. osioiden taustavärinä.

Fontit

Teemalle voi määrittää haluamansa fontit seuraaviin elementteihin:

• Leipätekstin fontti on sivuston oletusfontti, jota käytetään tavallisessa tekstissä
  • Otsikkojen fonttia käytetään osioiden otsikoissa ja muissa leipätekstiä suuremmissa teksteissä. Footerin otsikkofonttia käytetään sivuston alapalkin otsikkoelementeissä.
  • Valikon fonttia käytetään navigaatiossa ja painikkeiden fonttia sivuston painikkeissa.

Tekstin väri

Sisältöjen tekstien väriä pystyt halutessasi vaihtamaan sisältöeditorin työkalupalkista löytyvän tekstin väri -ikonin takaa. Sisältöeditoriin pääset klikkaamalla jotain sisältöä sivustolla. Ennen uuden värin valitsemista tulee vielä tekstistä valita maalaamalla se osa, jonka väriä on tarkoitus muuttaa.