1. Etusivu
  2. Osiot
  3. Sivuston yläosa

Sivuston yläosa

Sivuston yläosassa, ns. headerisssä, näytetään normaalisti sivuston logo ja valikko. Pääset hallinnoimaan sitä klikkaamalla editorinäkymässä valikkoaluetta tai valitsemalla samaisen ylimmän osion muokkaukseen vasemman sivupalkin Osiot-välilehdeltä.

Asettelu

Asettelu-kohdasta pystyt määrittelemään miten sivuston yläosa käyttäytyy. Näytettävien linkkien määrä työpöytäkoolla -asetuksella pääset vaikuttamaan siihen, miten monen linkin jälkeen työpöytäkoossa otetaan käyttöön mobiilinäkymästä tuttu yksinkertaistettu menu, joka avautuu normaalisti ns. hampurilaisikonia klikkaamalla. Aseta ensimmäisen osion päälle -valinta asettaa valikon kokonaan sivun ensimmäisen osion päälle, jolloin esim. läpinäkyvässä valikossa näkyy taustalla ensimmäisen osion taustakuva. Kiinnitetty sivun yläreunaan -valinnan avulla saat valikon pysymään koko ajan kiinni sivun yläreunassa, vaikka käyttäjä skrollaisikin sivua alaspäin. Voit määrittää yläpalkin myös täysleveäksi.

Tyyli

Valikon tyyli-asetuksista pääset vaikuttamaan seuraaviin asioihin:

• Voit määrittää minkävärinen valikon teksti on. Valikossa käytössä olevan fontin ja sen koon pystyt muuttamaan teeman asetuksista, jotka löydät sivupalstan Asetukset-valikon kautta.
  • Erottimet-kohdasta voit määritellä haluatko valikon linkkien väliin erottavia elementtejä.
  • Oletuksena aktiivinen sivu korostetaan valikossa teeman päävärillä ja lihavoinnilla. Voit kuitenkin halutessasi vaihtaa tapaa kohdasta aktiivinen linkki.
  • Voit määrittää sivuston valikolle myös taustavärin. Alemmasta kohdasta voit määrittää taustavärin myös mahdolliselle alavalikolle. Tätä väriä käytetään myös mobiilimenun taustavärinä.
  • Varjostus-asetuksella pääset lisäämään valikon alareunaan varjon joka erottaa sen selkeästi seuraavasta osiosta.

Voit lisätä valikkoriville oman logosi. Mikäli logoa ei ole käytössä, valikkorivillä näytetään Sivun nimi -kohdassa näkyvä otsikko, jolle pääset valitsemaan haluamasi värin ja fontin.

Sivuston yläosan elementit

Pää- ja apuvalikko -kohdista pystytään määrittelemään mitkä sivulle lisätyistä valikoista näytetään sivuston yläosassa. Päävalikossa näytetään normaalisti linkit sivuston pääsivuihin tai yksisivuisilla sivustoilla etusivun osiolinkit. Apuvalikkoa voidaan hyödyntää sivuston ulkopuolisten linkkien näyttöön kompaktissa muodossa. Siihen pystytään lisäämään kätevästi esimerkiksi sosiaalisen median kanavat ikonilinkkeinä.

Inforivi -valinnan päälle kytkemälle saadaan sivuston yläreunaan näkyviin matala nauha, johon voidaan kirjoittaa lyhyt tiedote sivuston kävijöille. Tätä kannattaa käyttää esimerkiksi loma-aikoina jos yhteydenottoihin vastaamisessa on normaalia enemmän viivettä.

Valikoiden hallinta

Valittuna olevaa valikkoa pääsee muokkaamaan Pää- ja apuvalikko -kohtien alla olevien linkkien kautta. Pudotusvalikkojen viimeisellä rivillä on linkki, jonka kautta voidaan luoda kokonaan uusi valikko.

Valikoiden hallintaan pääset käsiksi myös vasemman sivupalstan Asetukset-välilehdeltä kohdasta Valikot.

Esimerkki sivusta, jossa sivuston yläosa on asetettu ensimmäisen osion päälle Asettelu-kohdasta löytyvällä asetuksella. Sivulla on käytössä myös apuvalikko sosiaalisen median linkeille.