Mikä on DNS?

Domain Domain System (DNS) on nimeämisjärjestelmä, joka muuntaa nimet IP-osoitteiksi.

Internet-laitteet kommunikoivat toistensa kanssa numeerisilla osoitteilla, joita ihmisten olisi erittäin vaikea muistaa. Nimipalvelimet kääntävät selkokielisessä muodossa olevat verkko-osoitteet tietokoneille luettavaan muotoon IP-osoitteiksi. Noiden IP-osoitteiden avulla tietokoneet osaavat etsiä esimerkiksi selaimessa näytettävää nettisivua oikealta palvelimelta.

Kun haluat julkaista Oidom-sivustosi omaan verkkotunnukseesi, domainiisi, on verkkotunnuksen asetuksia muokattava niin, että se ohjaa kävijät oikeaan paikkaan.

Päivitetty 30/03/2021