Kategoriat

Kategorioilla voit erottaa esimerkiksi blogimerkintöjä, uutisia ja tukiartikkeleita toisistaan. Yksittäisellä artikkelilla voi olla vain yksi kategoria. Jos haluat luokitella artikkelia tarkemmin, käytä avainsanoja.

Uuden kategorian pääset lisäämään Artikkelit-välilehden kautta löytyvän Kategoriat-valikon kautta. Kun olet lisännyt uuden kategorian, pystyt liittämään artikkelin kategoriaan menemällä artikkelin asetuksista kohtaan Yleinen ja valitsemalla siellä olevasta pudotusvalikosta haluamasi kategorian.

Ohje uuden kategorian luomiseen.

Kategorian yleiset asetukset

• Kategorian nimi näytetään esimerkiksi kategoriasivun otsikkona ja linkkitekstinä valikossa
  • Kategorian polku (/polkutunnus) on url-ystävällinen versio kategorian nimestä. Sitä käytetään osana osoitetta, jolla käyttäjä ohjataan kategoriasivulla, jossa listataan kaikki artikkelit kyseisestä kategoriasta
  • Valitsemalla käyttöön Näytä polku artikkelin url-osoitteessa lisätään kategorian polku näkyviin myös yksittäisen artikkelin osoitteeseen
  • Kategorian Kuvaus näytetään kategoriasivulla otsikon alapuolella
  • Oletuskirjoittaja-valinnan avulla voit määrittää kenen kirjoittajan tiedot kategoriaan lisättäviin artikkeleihin oletuksena valitaan. Tätä valintaa voit tarvittaessa vaihtaa suoraan artikkelin asetuksista.

Kategorian lisäasetukset

Voit määrittää kullekin kategorialle myös alla olevat asetukset. Näitä tullaan käyttämään erilaisissa kategorialistauksissa, joita tullaan lisäämään Oidomiin myöhemmin.

• Väri
  • Kuva
  • Ikoni

Kategorian artikkelien listaus sivulle

Voit Artikkelistaus-osion päivittyneistä asetuksista valita näytetäänkö osiossa vain artikkelit tietystä kategoriasta vai kaikki artikkelit kaikista.

• Lisää Artikkelilistaus-osio haluamaasi kohtaan
  • Avaa sivupalstan asetuksista kohta Näkymävalinnat
  • Valitse ensimmäisestä pudotuvalikosta ”Näytä artikkelit kategoriasta:” oikea kategoria

Ohje kategorian artikkelien listaukseen sivulle.

Kategoriasivun linkitys valikkoon ja sisältöön

Jokaisesta kategoriasta ja kategoriaan liitetystä artikkelista muodostetaan automaattisesti myös kategoriasivu, jossa listataan kaikki kategorian julkaistut artikkelit. Voit lisätä linkin tähän sivuun valikkoon tai sisältöön.

Kategoriasivun lisäys valikkoon:

• Klikkaa valikkoaluetta
  • Vasemmasta sivupalstasta Päävalikko-pudotusvalikon alta löydät suoran linkin päävalikon muokkaukseen
  • Valikon asetuksista plussaa klikkaamalla pääset lisäämään uuden linkin
  • Klikkaa ”Lisää linkki”
  • Avautuvasta ikkunasta valitse kohta ”Artikkelikategoria” ja valitse tämän jälkeen haluamasi kategoria
  • Klikkaa Valmis

Kategoriasivun lisäys sisältöön:

• Valitse sisällöstä haluamasi sana/sanat, klikkaa työkalurivin linkki-ikonia
  • Avautuvasta ikkunasta valitse kohta ”Artikkelikategoria” ja valitse tämän jälkeen haluamasi kategoria
  • Klikkaa Valmis

Kaikkien artikkelien listaus sivulle

Kun artikkelit otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön luodaan sivustollesi myös sivu nimeltä ”Kaikki artikkelit” (tai artikkelit aiemmin luoduissa sivustoissa), joka listaa kaikki artikkelit kaikista kategorioista. Tätä sivua pystyt muokkaamaan normaalin sivun tapaan, lisäämään sille erilaisia osioita ja linkittämään sitä sisältöihin. Se toimii ikään kuin ”juurena” kaikille lisäämillesi artikkeleille.

Päivitetty 30/07/2021