1. Etusivu
  2. Sivuston julkaisu
  3. Domainin lisääminen Oidom-kotisivuille

Domainin lisääminen Oidom-kotisivuille

Palvelumme kautta ei vielä saa suoraan rekisteröityä domainia. Voit kuitenkin hankkia domainin toisesta palvelusta ja käyttää sitä Oidomilla tehtyihin kotisivuihin.

Domainin lisäys Oidom-kotisivukoneessa.

Voit lisätä domainin Oidomissa seuraavasti:

1. Klikkaa ”Julkaisu”.
  2. Domain-riviltä klikkaa ”Muokkaa”.
  3. Kohdassa ”Liitä domainisi” kirjoita uusi domain ja klikkaa +-painiketta.

Kun domain on Oidomissa lisätty, voit ohjata domainisi meillä tehtyihin kotisivuihin vaihtamalla nimipalvelimet tai A-tietueen palvelussa, josta domainin hankit.

Vaihtoehdot:

Vaihtoehto 1: Nimipalvelimien vaihtaminen

Vaihtoehto 2: A-tietueen vaihtaminen

Vaihtoehto 1: Nimipalvelimien vaihtaminen

Voit vaihtaa domainin nimipalvelimet meille. Jos vaihdat meidän nimipalvelimet, tällöin jatkossa domainin DNS-asetukset muutetaan kauttamme. Nimipalvelimemme ovat:

ns1.vercel-dns.com
ns2.vercel-dns.com

Huomaathan, että nimipalvelimien vaihdossa voi mennä tunteja (jopa vuorokausi). Kun vaihdos on tehty, tulee kotisivut vielä julkaista Oidomissa uudelleen.

Vaihtoehto 2: A-tietueen vaihtaminen

Voit vaihtaa palveluntarjoajallasi DNS-asetuksista A-tietueen meille. A-tietueemme on (vaihda esimerkin esimerkki.fi domainin tilalle oma domainisi):

esimerkki.fi A 76.76.21.21

Kentät menevät seuraavasti: kenttä NAME on esimerkki.fi, kenttä TYPE on A ja kenttä DESTINATION on 76.76.21.21. TTL arvoksi voi asettaa 360 (tarkoittaa käytännössä kuutta minuuttia).

Yleensä ohjataan myös www. Esimerkiksi www.esimerkki.fi toimii vasta, kun lisäät sille oman A tai CNAME -tietueen.

Lisää siis joko A-tietue (vaihda esimerkki.fi tilalle oma domainisi):

www.esimerkki.fi A 76.76.21.21

tai (ei molempia)

www.esimerkki.fi CNAME esimerkki.fi

Huomaathan, että tietueen vaihtumiseen ensimmäisellä kerralla voi mennä muutama tunti eli vaihdos tapahtuu viiveellä (viive riippuu A-tietueen TTL-arvosta).

Kun vaihdat vain A-tietueen osoittamaan meille, hallinnoit edelleen muita dns-tietoja nykyisen palveluntarjoajasi kautta. Näihin asetuksiin kuuluu esimerkiksi sähköpostiohjaukset.

Päivitetty 17/06/2021