1. Etusivu
  2. Sivusto
  3. DNS-tietojen lisääminen Oidomissa (esimerkkinä Gmail)

DNS-tietojen lisääminen Oidomissa (esimerkkinä Gmail)

Lisäämme tässä ohjeessa Gmailin mx-tietueet Oidomissa. Alla on video DNS-tietojen lisäämisestä ja lisäksi vielä ohje tekstinä.

1. Oidomin hallintapaneelissa klikkaa “…” haluamasi sivuston kohdalta.
  2. Klikkaa ”Muokkaa DNS-asetuksia”.
  3. Kopioidaan Gmailin MX-tietueet. Ne ovat:
    • ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti 1)
    • ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti 5)
    • ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti 5)
    • ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti 10)
    • ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM (Prioriteetti 10)

Asetukset ja tietueet ovat nähtävissä Googlen sivuilla: https://support.google.com/a/answer/140034

4. Lisää yllä olevat tietueet valitsemalle ensiksi tyypiksi MX. Tämän jälkeen liitä Googlen tietueen kohteeksi eli kohtaan “SÄHKÖPOSTIPALVELIN”  ensimmäiseksi “ASPMX.L.GOOGLE.COM”. Aseta prioriteetiksi ”1” ja klikkaa ”Lisää tietue”.  Toista tämä askel, kunnes olet lisännyt kaikki viisi tietuetta. Muista lisäksi asettaa jokaiselle tietueelle niiden oma prioriteetti.

Huom! Jos haluat lisätä alidomainille tietueen, silloin sinun tulee syöttää alidomain kenttään ”NIMI”.

5. Olet valmis, kun kaikki tietueet on lisätty. Jos haluat korjata jotain tietuetta, voit tehdä korjauksen klikkaamalla ensin kynäikonia.

Päivitetty 30/03/2021